فواید شوید

درمان:

افزایش چربی خون : موجب کاهش کلسترول تام ، LDL ، تری گلیسرید و افزایش HDL می گردد ، البته بیشترین اثر را بر روی تری گلیسرید ارد . {کمکی ( خوراکی)}
نفخ : با تسهیل دفع باد روده از علائم نفخ ( درد و اتساع روده ) می کاهد .{ کمکی ( خوراکی )}
التهاب کبدی : در بیمارانی که بدلیل آسیب های محیطی ( ویروس ، مواد شیمیائی) یا تغذیه ای ( الکل) سلولهای کبدی تخریب شده اند ، موجب بازسازی Regeneration سلولهای کبدی می شود .{ کمکی ( خوراکی)}
کاهش شیر : در مادران شیرده موجب افزایش ترشح شیر می گردد .{ کمکی ( خوراکی)} موارد احتیاط

موارد احتیاط و منع مصرف:
* شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می گردد .
* مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی ( ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند،موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد.
* مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان اسپرم گردد .
* مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی ( سیروز Cirrhosis ) می گردد .

تداخلات داروئی:
مصرف توام شوید با داروی ۸-متوکسی پسورالن بدلیل افزایش بروز حساسیت نوری ممنوع است. مصرف توام با داروهائی که حساسیت پوستی ایجاد می کنند مثل تتراسایکلین و داکسی سایکلین توصیه نمی شود.

مصرف در دوران بارداری:
بعلت اثرات قاعده آوری و سقط زائی شوید،مصرف فراورده های تغلیظ شده و میوه آن در اوایل دوران بارداری ممنوع است .

مصرف در دوران شیردهی :
فراورده های تغلیظ شده با احتیاط مصرف شود. شوید و پیشگیریشوید جزو سبزی های خوراکی بوده که برگ آن منبع غنی از نظر پیش ساز ویتامینA ، آهن و پتاسیم می باشد . بدلیل اثرات کاهنده ای ه بر روی چربی خون دارد می تواند در پیشگیری ازافزایش چربی خون،بخصوص تری گلیسرید TG موثر می باشد.

/ 0 نظر / 10 بازدید